Mistrzostwa Świata U-20 w Piłce Nożnej 2007

Z Wikipedii, wolnej encyklopedii
Przejdź do nawigacji Przejdź do wyszukiwania
Mistrzostwa Świata U-20 w Piłce Nożnej 2007
FIFA U-20 World Cup Canada 2007
OOjs UI icon arched-arrow-rtl.svg MŚ 2005 MŚ 2009 OOjs UI icon arched-arrow-ltr.svg
Ilustracja
Dyscyplina piłka nożna
Organizator FIFA
Szczegóły turnieju
Gospodarz  Kanada
Otwarcie 1 lipca 2007, Burnaby
Zamknięcie (finał) 22 lipca 2007, Toronto
Liczba drużyn 24 (z 6 konfederacji)
Liczba aren 6 (w 6 miastach)
I miejsce  Argentyna
II miejsce  Czechy
III miejsce  Chile
Statystyki turnieju
Liczba meczów 52
Liczba bramek 135 (2,6 na mecz)
Oglądalność 1 195 299 (22 987 na mecz)
Król strzelców Argentyna Sergio Agüero
(6 bramek)
Najlepszy zawodnik (MVP) Argentyna Sergio Agüero
Strona internetowa

Mistrzostwa Świata U-20 w Piłce Nożnej 2007 – szesnasta edycja tego międzynarodowego turnieju piłkarskiego, odbywającego się w Kanadzie od 30 czerwca do 22 lipca 2007. Mecze rozgrywane były na boiskach w sześciu miastach: Toronto, Edmonton, Montreal, Ottawa, Victoria i Burnaby (aglomeracja Vancouver). Mecz finałowy został rozegrany w Toronto.

28 czerwca 2007, dwa dni przed meczem otwarcia, zostało sprzedanych 950 tys. biletów, co czyni ten turniej największym sportowym wydarzeniem jaki miał miejsce w tym kraju, a 3 lipca 2007 organizatorzy sprzedali milionowy bilet.

W turnieju uczestniczyło 24 młodzieżowych reprezentacji z sześciu konfederacji. Kanada zakwalifikowała się automatycznie jako gospodarz turnieju.

Stadiony[edytuj | edytuj kod]

Victoria Toronto
Royal Athletic Park BMO Field
Pojemność: 14,500 Pojemność: 20,195
Royal Athletic Park Victoria.jpg West-stand-bmo-field.jpg
Burnaby Ottawa
Swangard Stadium Frank Clair Stadium
Pojemność: 10,000 Pojemność: 26,559
Swangard stadium Burnaby.jpg Lansdowne Park 3.jpg
Edmonton Montreal
Commonwealth Stadium Stadion Olimpijski
Pojemność: 60,081 Pojemność: 65,255
Commonwealth Stadium, Edmonton, August 2005.jpg Olympiastadion Montreal.jpg

Uczestnicy[edytuj | edytuj kod]

23 drużyny zakwalifikowały się do mistrzostw świata do lat 20. Kanada jako gospodarz uczestniczy w turnieju bez kwalifikacji. Losowanie grup miało miejsce 3 marca 2007 w Liberty Grand Entertainment Complex w Toronto.

Konfederacja Turniej kwalifikacyjny Zakwalifikowani
AFC (Azja) Młodzieżowe Mistrzostwa Azji 2007 Japonia Japonia
Syria Syria
Korea Południowa Korea Południowa
Korea Północna Korea Północna
CAF (Afryka) Młodzieżowe Mistrzostwa Afryki 2007 Kongo Rep. Kongo
Gambia Gambia
Nigeria Nigeria
Zambia Zambia
CONCACAF
(Ameryka Północna, Środkowa i Karaiby)
Turniej CONCACAF U-20 2007 Kostaryka Kostaryka
Meksyk Meksyk
Panama Panama
Stany Zjednoczone Stany Zjednoczone
CONMEBOL (Ameryka Południowa) Młodzieżowe Mistrzostwa Ameryki Południowej 2007 Argentyna Argentyna
Brazylia Brazylia
Chile Chile
Urugwaj Urugwaj
OFC (Oceania) Turniej OFC U-20 2007 Nowa Zelandia Nowa Zelandia
UEFA (Europa) Mistrzostwa Europy U-20 w piłce nożnej 2007 Austria Austria
Czechy Czechy
Polska Polska
Portugalia Portugalia
Szkocja Szkocja
Hiszpania Hiszpania
Gospodarz Kanada Kanada
Reprezentant Austrii Rubin Okotie, próbujący pokonać bramkarza (Destin Onka) podczas meczu z reprezentacją Konga

Składy[edytuj | edytuj kod]

Lista składów drużyn

Faza grupowa[edytuj | edytuj kod]

24 drużyny zostałe porozdzielane do 6 grup po 4 drużyny każda. Losowanie grup odbyło się 3 marca 2007. W grupach drużyny grają systemem kołowym. Dwie najlepsze drużyny z każdej grupy oraz cztery najlepsze zespoły, które zajęły trzecie miejsca awansowały do 1/8 finału.

Legenda
   Bezpośredni awans do fazy pucharowej.
   Awans do fazy pucharowej, jako jedna z czterech najlepszych drużyn zajmujących trzecie miejsce w grupie.
   Odpadnięcie z turnieju.

Grupa A[edytuj | edytuj kod]

Lp. Drużyna M Z R P ZdG StG BB Pkt
1.
 Chile
3
2
1
0
6
0
+6
7
2.
 Austria
3
1
2
0
2
1
+1
5
3.
 Kongo
3
1
1
1
3
4
-1
4
4.
 Kanada
3
0
0
3
0
6
-6
0
Kanada  0 : 3  Chile
Kongo  1 : 1  Austria
Austria  1 : 0  Kanada
Chile  3 : 0  Kongo
Chile  0 : 0  Austria
Kanada  0 : 2  Kongo

1 lipca 2007
19:45 EDT
23:45 UTC
Kanada  0:3  Chile
BMO Field, Toronto
Widzów: 19 526
Sędzia: Alberto Undiano Mallenco (Hiszpania)

2 lipca 2007
17:45 MDT
23:45 UTC
Kongo 
Ibara Soccerball.svg 59' (k)
1:1  Austria
Commonwealth Stadium, Edmonton
Widzów: 19 899
Sędzia: Enrico Wijngaarde (Surinam)

5 lipca 2007
17:45 MDT
23:45 UTC
Austria 
Okotie Soccerball.svg 47'
1:0  Kanada Commonwealth Stadium, Edmonton
Widzów: 31 579
Sędzia: Hernando Buitrago (Kolumbia)

5 lipca 2007
20:30 MDT
02:30 UTC
Chile 
3:0  Kongo Commonwealth Stadium, Edmonton
Widzów: 30 352
Sędzia: Ravshan Ermatov (Uzbekistan)

8 lipca 2007
20:00 EDT
00:00 UTC
Chile  0:0  Austria BMO Field, Toronto
Widzów: 19 526
Sędzia: Joel Aguilar (Salwador)

8 lipca 2007
18:00 MDT
00:00 UTC
Kanada  0:2  Kongo
Commonwealth Stadium, Edmonton
Widzów: 32 058
Sędzia: Howard Webb (Anglia)

Grupa B[edytuj | edytuj kod]

Lp. Drużyna M Z R P ZdG StG BB Pkt
1.
 Hiszpania
3
2
1
0
8
5
+3
7
2.
 Zambia
3
1
1
1
4
3
+1
4
3.
 Urugwaj
3
1
1
1
3
4
-1
4
4.
 Jordania
3
0
1
2
3
6
-3
1
Jordania  1 : 1  Zambia
Hiszpania  2 : 2  Urugwaj
Urugwaj  1 : 0  Jordania
Zambia  1 : 2  Hiszpania
Hiszpania  4 : 2  Jordania
Urugwaj  0 : 2  Zambia

1 lipca 2007
14:15 PDT
21:15 UTC
Jordania 
Salim Soccerball.svg 41'
1:1  Zambia
Tembo Soccerball.svg 8' (k)
Swangard Stadium, Burnaby
Widzów: 10 000
Sędzia: Terry Vaughn (USA)

1 lipca 2007
17:00 PDT
00:00 UTC
Hiszpania 
Adrián Soccerball.svg 71'
Capel Soccerball.svg 90'+3'
2:2  Urugwaj
Swangard Stadium, Burnaby
Widzów: 10 000
Sędzia: Wolfgang Stark (Niemcy)

4 lipca 2007
17:00 PDT
00:00 UTC
Urugwaj 
Cavani Soccerball.svg 40'
1:0  Jordania Swangard Stadium, Burnaby
Widzów: 10 000
Sędzia: Peter O’Leary (Nowa Zelandia)

4 lipca 2007
19:45 PDT
02:45 UTC
Zambia 
Njobvu Soccerball.svg 74'
1:2  Hiszpania
Swangard Stadium, Burnaby
Widzów: 10 000
Sędzia: German Arredondo (Meksyk)

7 lipca 2007
14:15 PDT
21:15 UTC
Hiszpania 
Adrián Soccerball.svg 29' Soccerball.svg 32' Soccerball.svg 38'
Marcos García Soccerball.svg 79'
4:2  Jordania
Swangard Stadium, Burnaby
Widzów: 10 000
Sędzia: Hernando Buitrago (Kolumbia)

7 lipca 2007
14:15 PDT
21:15 UTC
Urugwaj 
0:2  Zambia
Mulenga Soccerball.svg 22' (k)
Kola Soccerball.svg 51'
Royal Athletic Park, Victoria
Widzów: 11 500
Sędzia: Martin Hansson (Szwecja)

Grupa C[edytuj | edytuj kod]

Lp. Drużyna M Z R P ZdG StG BB Pkt
1.
 Meksyk
3
3
0
0
7
2
+5
9
2.
 Gambia
3
2
0
1
3
4
-1
6
3.
 Portugalia
3
1
0
2
4
4
0
3
4.
 Nowa Zelandia
3
0
0
3
1
5
-4
0
Portugalia  2 : 0  Nowa Zelandia
Gambia  0 : 3  Meksyk
Nowa Zelandia  0 : 1  Gambia
Meksyk  2 : 1  Portugalia
Nowa Zelandia  1 : 2  Meksyk
Portugalia  1 : 2  Gambia

2 lipca 2007
14:15 EDT
18:15 UTC
Portugalia 
Bruno Gama Soccerball.svg 45' Soccerball.svg 61' (k)
2:0  Nowa Zelandia BMO Field, Toronto
Widzów: 19 526
Sędzia: Hernando Buitrago (Kolumbia)

2 lipca 2007
17:00 EDT
21:00 UTC
Gambia  0:3  Meksyk
BMO Field, Toronto
Widzów: 19 526
Sędzia: Ravshan Ermatov (Uzbekistan)

5 lipca 2007
17:00 EDT
21:00
Nowa Zelandia  0:1  Gambia
Jallow Soccerball.svg 22'
BMO Field, Toronto
Widzów: 11 869
Sędzia: Joel Aguilar (Salwador)

5 lipca 2007
19:45 EDT
23:45
Meksyk 
2:1  Portugalia
BMO Field, Toronto
Widzów: 19 526
Sędzia: Howard Webb (Anglia)

8 lipca 2007
15:15 MDT
21:15 UTC
Nowa Zelandia 
Pelter Soccerball.svg 89'
1:2  Meksyk
Commonwealth Stadium, Edmonton
Widzów: 29 792
Sędzia: Mohamed Benouza (Angola)

8 lipca 2007
17:15 EDT
21:15 UTC
Portugalia 
1:2  Gambia
Jallow Soccerball.svg 44' (k}
Mansally Soccerball.svg 68'
Stadion Olimpijski, Montréal
Widzów: 28 402
Sędzia: Wolfgang Stark (Niemcy)

Grupa D[edytuj | edytuj kod]

Lp. Drużyna M Z R P ZdG StG BB Pkt
1.
 Stany Zjednoczone
3
2
1
0
9
3
+6
7
2.
 Polska
3
1
1
1
3
7
-4
4
3.
 Brazylia
3
1
0
2
4
5
-1
3
4.
 Korea Południowa
3
0
2
1
4
5
-1
2
Polska  1 : 0  Brazylia
Korea Południowa  1 : 1  Stany Zjednoczone
Stany Zjednoczone  6 : 1  Polska
Brazylia  3 : 2  Korea Południowa
Brazylia  1 : 2  Stany Zjednoczone
Polska  1 : 1  Korea Południowa

30 czerwca 2007
14:15 EDT
18:15 UTC
Polska 
1:0  Brazylia
 
Stadion Olimpijski, Montreal
Widzów: 55 800
Sędzia: Howard Webb (Anglia)

30 czerwca 2007
17:00 EDT
21:00 UTC
Korea Południowa 
1:1  Stany Zjednoczone
Stadion Olimpijski, Montreal
Widzów: 55 800
Sędzia: Joel Aguilar (Salwador)

3 lipca 2007
17:00 EDT
21:00 UTC
Stany Zjednoczone 
Szetela Soccerball.svg 9' Soccerball.svg 51'
Adu Soccerball.svg 20' Soccerball.svg 45+3' Soccerball.svg 85'
Altidore Soccerball.svg 70'
6:1  Polska
Stadion Olimpijski, Montreal
Widzów: 35 801
Sędzia: Martin Hansson (Szwecja)

3 lipca 2007
19:45 EDT
23:45 UTC
Brazylia 
Amaral Soccerball.svg 35'
Pato Soccerball.svg 48' Soccerball.svg 59'
3:2  Korea Południowa
Stadion Olimpijski, Montreal
Widzów: 35 801
Sędzia: Viktor Kassai (Węgry)

6 lipca 2007
19:45 EDT
23:45 UTC
Brazylia 
Lima Soccerball.svg 64'
1:2  Stany Zjednoczone
Altidore Soccerball.svg 25' Soccerball.svg 81'
Franka Clair Stadium, Ottawa
Widzów: 26 559
Sędzia: Alberto Undiano Mallenco (Hiszpania)

6 lipca 2007
19:45 EDT
23:45 UTC
Polska 
1:1  Korea Południowa
Stadion Olimpijski, Montreal
Widzów: 34 912
Sędzia: Enrico Wijngaarde (Surinam)

Grupa E[edytuj | edytuj kod]

Lp. Drużyna M Z R P ZdG StG BB Pkt
1.
 Argentyna
3
2
1
0
7
0
+7
7
2.
 Czechy
3
1
2
0
4
3
+1
5
3.
 Korea Północna
3
0
2
1
2
3
-1
2
4.
 Panama
3
0
1
2
1
8
-7
1
Korea Północna  0 : 0  Panama
Argentyna  0 : 0  Czechy
Czechy  2 : 2  Korea Północna
Panama  0 : 6  Argentyna
Argentyna  1 : 0  Korea Północna
Czechy  2 : 1  Panama

30 czerwca 2007
16:30 EDT
20:30 UTC
Korea Północna  0:0  Panama Frank Clair Stadium, Ottawa
Widzów: 26 559
Sędzia: Mohamed Benouza (Algieria)

30 czerwca 2007
19:15 EDT
23:15 UTC
Argentyna  0:0  Czechy Frank Clair Stadium, Ottawa
Widzów: 26 559
Sędzia: Martin Hansson (Szwecja)

3 lipca 2007
17:00 EDT
21:00 UTC
Czechy 
Kalouda Soccerball.svg 56'
Fenin Soccerball.svg 66'
2:2  Korea Północna
Kim Soccerball.svg 12'
Jon Soccerball.svg 89' (k)
Frank Clair Stadium, Ottawa
Widzów: 22 200
Sędzia: Alberto Undiano Mallenco (Hiszpania)

3 lipca 2007
19:45 EDT
23:45 UTC
Panama  0:6  Argentyna
Moralez Soccerball.svg 20' Soccerball.svg 27'
Zarate Soccerball.svg 23'
Agüero Soccerball.svg 25' Soccerball.svg 62'
Di María Soccerball.svg 76'
Frank Clair Stadium, Ottawa
Widzów: 23 500
Sędzia: Subkhiddin Mohd Salleh (Malezja)

6 lipca 2007
17:00 EDT
21:00 UTC
Argentyna 
1:0  Korea Północna Frank Clair Stadium, Ottawa
Widzów: 26 559
Sędzia: Viktor Kassai (Węgry)

6 lipca 2007
17:00 EDT
21:00 UTC
Czechy 
2:1  Panama
Stadion Olimpijski, Montréal
Widzów: 34 912
Sędzia: Steven Depiero (Kanada)

Grupa F[edytuj | edytuj kod]

Lp. Drużyna M Z R P ZdG StG BB Pkt
1.
 Japonia
3
2
1
0
4
1
+3
7
2.
 Nigeria
3
2
1
0
3
0
+3
7
3.
 Kostaryka
3
1
0
2
2
3
-1
3
4.
 Szkocja
3
0
0
3
2
7
-5
0
Japonia  3 : 1  Szkocja
Nigeria  1 : 0  Kostaryka
Kostaryka  0 : 1  Japonia
Szkocja  0 : 2  Nigeria
Japonia  0 : 0  Nigeria
Szkocja  1 : 2  Kostaryka

1 lipca 2007
14:15 PDT
21:15 UTC
Japonia 
3:1  Szkocja
Royal Athletic Park, Victoria
Widzów: 11 500
Sędzia: German Arredondo (Meksyk)

1 lipca 2007
17:00 PDT
00:00 UTC
Nigeria 
Ideye Soccerball.svg 75'
1:0  Kostaryka Royal Athletic Park, Victoria
Widzów: 11 500
Sędzia: Peter O’Leary (Nowa Zelandia)

4 lipca 2007
17:00 PDT
00:00 UTC
Kostaryka  0:1  Japonia
Tanaka Soccerball.svg 68'
Royal Athletic Park, Victoria
Widzów: 10 500
Sędzia: Wolfgang Stark (Niemcy)

4 lipca 2007
19:45 PDT
02:45 UTC
Szkocja  0:2  Nigeria
Bala Soccerball.svg 49' Soccerball.svg 78'
Royal Athletic Park, Victoria
Widzów: 10 500
Sędzia: Terry Vaughn (USA)

7 lipca 2007
17:00 PDT
00:00 UTC
Japonia  0:0  Nigeria Royal Athletic Park, Victoria
Widzów: 11 500
Sędzia: German Arredondo (Meksyk)

7 lipca 2007
17:00 PDT
00:00 UTC
Szkocja 
1:2  Kostaryka
Herrera Soccerball.svg 57'
McDonald Soccerball.svg 90+2'
Swangard Stadium, Burnaby
Widzów: 10 000
Sędzia: Subkhiddin Mohd Salleh (Malezja)

Drużyny z trzecich miejsc[edytuj | edytuj kod]

Ranking drużyn, które zajęły trzecie miejsce w grupie. Cztery najlepsze awansowały do fazy pucharowej.

Gr. Drużyna M Z R P ZdG StG BB Pkt
A
 Kongo
3
1
1
1
3
4
-1
4
B
 Urugwaj
3
1
1
1
3
4
-1
4
C
 Portugalia
3
1
0
2
4
4
0
3
D
 Brazylia
3
1
0
2
4
5
-1
3
E
 Kostaryka
3
1
0
2
2
3
-1
3
F
 Korea Północna
3
0
2
1
2
3
-1
2


Faza pucharowa[edytuj | edytuj kod]

1/8 finału Ćwierćfinały Półfinały Finał
                           
11 lipcaEdmonton            
  Austria 2
14 lipcaToronto
  Gambia 1  
  Austria 2
11 lipcaToronto
    Stany Zjednoczone 1  
  Stany Zjednoczone 2
18 lipcaEdmonton
  Urugwaj 1  
  Austria 0
11 lipcaBurnaby
    Czechy 2

 
  Hiszpania 4
14 lipcaEdmonton
  Brazylia 2  
  Hiszpania 1 (3)
11 lipcaVictoria
    Czechy 1 (4)  
  Japonia 2 (3)
22 lipcaToronto
  Czechy 2 (4)  
  Czechy 1
12 lipcaToronto
    Argentyna 2

  Argentyna 3
15 lipcaOttawa
  Polska 1  
  Argentyna 1
12 lipcaMontreal
    Meksyk 0  
  Meksyk 3
19 lipcaToronto
  Kongo 0  
  Argentyna 3
12 lipcaEdmonton
    Chile 0   Mecz o 3. miejsce
  Chile 1
15 lipcaMontreal 22 lipcaToronto
  Portugalia 0  
  Chile 4   Austria 0
12 lipcaOttawa
    Nigeria 0     Chile 1

  Zambia 1
  Nigeria 2

 


1/8 finału[edytuj | edytuj kod]

11 lipca 2007
17:45 MDT
23:45 UTC
Austria 
Prödl Soccerball.svg 45+1'
Hoffer Soccerball.svg 81'
2:1  Gambia
Gómez Soccerball.svg 69'
Commonwealth Stadium, Edmonton
Widzów: 18 721
Sędzia: Mohamed Benouza (Algieria)

11 lipca 2007
19:45 EDT
23:45 UTC
Stany Zjednoczone 
2:1 (dogr.)  Urugwaj
BMO Field, Toronto
Widzów: 19 526
Sędzia: Ravshan Ermatov (Uzbekistan)

11 lipca 2007
20:15 PDT
03:15 UTC
Hiszpania 
4:2 (dogr.)  Brazylia
Swangard Stadium, Burnaby
Widzów: 10 000
Sędzia: Martin Hansson (Szwecja)

11 lipca 2007
20:15 PDT
03:15 UTC
Japonia 
Makino Soccerball.svg 22'
Morishima Soccerball.svg 47' (k)
2:2 (dogr.)
k. 3:4
 Czechy
Kúdela Soccerball.svg 74' (k)
Mareš Soccerball.svg 77' (k)
Royal Athletic Park, Victoria
Widzów: 11 500
Sędzia: Hernando Buitrago (Kolumbia)
    Rzuty karne  
Yasuda Pudło (bramkarz obronił)
Aoki Karny–gol
Makino Karny–gol
Morishima Pudło (bramkarz obronił)
Kashiwagi Karny–gol
Karny–gol Fenin
Karny–gol Kúdela
Karny–gol Suchý
Pudło Pekhart
Karny–gol Okleštěk

12 lipca 2007
16:45 EDT
20:45 UTC
Argentyna 
Di María Soccerball.svg 40'
Agüero Soccerball.svg 46' Soccerball.svg 86'
3:1  Polska
BMO Field, Toronto
Widzów: 19 526
Sędzia: Joel Aguilar (Salwador)

12 lipca 2007
16:45 EDT
20:45 UTC
Zambia 
Kola Soccerball.svg 33'
1:2  Nigeria
Frank Clair Stadium, Ottawa
Widzów: 22 531
Sędzia: Wolfgang Stark (Niemcy)

12 lipca 2007
17:45 MDT
23:45 UTC
Chile 
Vidal Soccerball.svg 45'
1:0  Portugalia Commonwealth Stadium, Edmonton
Widzów: 24 687
Sędzia: Subkhiddin Mohd Salleh (Malezja)

12 lipca 2007
19:45 EDT
23:45 UTC
Meksyk 
dos Santos Soccerball.svg 23' (k)
Esparza Soccerball.svg 85'
Barrera Soccerball.svg 90+4'
3:0  Kongo Stadion Olimpijski, Montreal
Widzów: 40 204
Sędzia: Viktor Kassai (Węgry)

Ćwierćfinały[edytuj | edytuj kod]

14 lipca 2007
14:45 EDT
18:45 UTC
Austria 
Okotie Soccerball.svg 43'
Hoffer Soccerball.svg 105'
2:1 (dogr.)  Stany Zjednoczone
BMO Field, Toronto
Widzów: 19 526
Sędzia: Martin Hansson (Szwecja)

14 lipca 2007
17:45 MDT
23:45 UTC
Hiszpania 
Mata Soccerball.svg 110'
1:1 (dogr.)
k. 3:4
 Czechy
Kalouda Soccerball.svg 103'
Commonwealth Stadium, Edmonton
Widzów: 26 801
Sędzia: Ravshan Ermatov (Uzbekistan)
    Rzuty karne  
Mata Karny–gol
Adrián Karny–gol
Valiente Pudło
García Karny–gol
Piqué Pudło (bramkarz obronił)
Karny–gol Fenin
Karny–gol Suchý
Karny–gol Kúdela
Karny–gol Pekhart

15 lipca 2007
14:45 EDT
18:45 UTC
Chile 
Grondona Soccerball.svg 96'
Isla Soccerball.svg 114' (k) Soccerball.svg 117'
Vidangossy Soccerball.svg 120+2'
4:0 (dogr.)  Nigeria Stadion Olimpijski, Montreal
Widzów: 46 252
Sędzia: Howard Webb (Anglia)

15 lipca 2007
19:45 EDT
23:45 UTC
Argentyna 
1:0  Meksyk Frank Clair Stadium, Ottawa
Widzów: 26 559
Sędzia: Alberto Undiano Mallenco (Hiszpania)

Półfinały[edytuj | edytuj kod]

18 lipca 2007
17:45 MDT
23:45 UTC
Austria  0:2  Czechy
Commonwealth Stadium, Edmonton
Widzów: 28401
Sędzia: Howard Webb (Anglia)

19 lipca 2007
19:45 EDT
23:45 UTC
Chile  0:3  Argentyna
di Maria Soccerball.svg 12'
Yacob Soccerball.svg 65'
Moralez Soccerball.svg 90'+3
BMO Field, Toronto
Widzów: 19526
Sędzia: Wolfgang Stark (Niemcy)

Mecz o 3. miejsce[edytuj | edytuj kod]

22 lipca 2007
12:15 EDT
16:15 UTC
Austria  0:1  Chile
Martinez Soccerball.svg 45+1'
BMO Field, Toronto
Widzów: 19 526
Sędzia: Martin Hansson (Szwecja)

Finał[edytuj | edytuj kod]

22 lipca 2007
15:15 EDT
19:15 UTC
 Czechy
Fenin Soccerball.svg 60'
1:2  Argentyna
BMO Field, Toronto

Najlepsi strzelcy[edytuj | edytuj kod]

6 goli
5 goli
4 gole
3 gole
2 gole

Linki zewnętrzne[edytuj | edytuj kod]