Mistrzostwa Stanów Zjednoczonych w Łyżwiarstwie Figurowym 2020

Z Wikipedii, wolnej encyklopedii
Przejdź do nawigacji Przejdź do wyszukiwania
Mistrzostwa Stanów Zjednoczonych w łyżwiarstwie figurowym
2020
2019 2021
Data 21–26 stycznia 2020
Miejscowość Stany Zjednoczone Greensboro
Hala Greensboro Coliseum Complex
Organizator U.S. Figure Skating
Liczba konkurencji 4
Zwycięzcy
Soliści Nathan Chen (S)

Maxim Naumov (J)
Solistki Alysa Liu (S)

Lindsay Thorngren (J)
Pary sportowe Alexa Knierim
Chris Knierim (S)

Kate Finster
Balazs Nagy (J)
Pary taneczne Madison Chock
Evan Bates (S)

Avonley Nguyen
Wadym Kołesnyk (J)

Mistrzostwa Stanów Zjednoczonych w łyżwiarstwie figurowym 2020, (oryg. ang. 2020 TOYOTA U.S. Figure Skating Championships) – zawody mające na celu wyłonienie najlepszych łyżwiarzy figurowych w Stanach Zjednoczonych w kategoriach: Senior, Junior, Novice, Intermediate, Juvenile. Mistrzostwa będą rozgrywane od 21 do 26 stycznia 2020 w Greensboro Coliseum Complex w Greensboro.

Osiągnięte rezultaty na zawodach krajowych będą determinowały skład reprezentacji Stanów Zjednoczonych na Mistrzostwa Świata 2020, Mistrzostwa Świata Juniorów 2020 i Mistrzostwa Czterech Kontynentów 2020.

Terminarz[edytuj | edytuj kod]

Data Godzina[1] Kategoria Konkurencja Segment
21 stycznia 12:00 UTC-05:00 / 18:00 CET Junior Pary sportowe Program krótki
14:00 UTC-05:00 / 20:00 CET Soliści Program krótki
16:45 UTC-05:00 / 22:45 CET Pary taneczne Taniec rytmiczny
22 stycznia 09:00 UTC-05:00 / 15:00 CET Solistki Program krótki
11:45 UTC-05:00 / 17:45 CET Soliści Program dowolny
14:30 UTC-05:00 / 20:30 CET Pary sportowe Program dowolny
20:30 UTC-05:00 / 02:30 CET Pary taneczne Taniec rytmiczny
23 stycznia 10:00 UTC-05:00 / 16:00 CET Solistki Program dowolny
16:30 UTC-05:00 / 22:30 CET Senior Pary sportowe Program krótki
19:30 UTC-05:00 / 01:30 CET Solistki Program króki
24 stycznia 16:30 UTC-05:00 / 22:30 CET Pary taneczne Taniec rytmiczny
18:30 UTC-05:00 / 00:30 CET Solistki Program dowolny
25 stycznia 13:15 UTC-05:00 / 19:15 CET Soliści Program krótki
18:00 UTC-05:00 / 00:00 CET Pary sportowe Program dowolny
21:00 UTC-05:00 / 03:00 CET Pary taneczne Taniec dowolny
26 stycznia 14:00 UTC-05:00 / 20:00 CET Soliści Program dowolny
19:30 UTC-05:00 / 01:30 CET Pokazy mistrzów

Wyniki[edytuj | edytuj kod]

Kategoria seniorów[edytuj | edytuj kod]

Soliści (S)[edytuj | edytuj kod]

Poz. Zawodnik Klub Nota łączna[2] SP FS
1 Nathan Chen Salt Lake City FSC 330,17 1 114,13 1 216,04
2 Jason Brown Skokie Valley FSC 292,88 2 100,99 2 191,89
3 Tomoki Hiwatashi DuPage FSC 278,08 5 94,21 3 183,87
4 Vincent Zhou SC of San Francisco 275,23 4 94,82 4 180,41
5 Andrew Torgashev Broadmoor SC 260,64 3 97,87 5 162,77
6 Alexei Krasnozhon Dallas FSC 241,32 6 80,71 6 160,61
7 Camden Pulkinen Broadmoor SC 236,08 7 79,19 7 156,89
8 Dinh Tran SC of San Francisco 220,88 11 71,86 8 149,02
9 Sean Rabbitt Glacier Falls FSC 213,46 8 77,71 9 135,75
10 Jarosław Paniot All Year FSC 209,79 9 77,10 10 132,69
11 Ryan Dunk Baltimore FSC 199,45 14 67,15 11 132,30
12 William Hubbart Southwest Florida FSC 195,87 13 69,11 12 126,76
13 Jimmy Ma SC of New York 193,85 12 71,54 13 122,31
14 Jordan Moeller Northern ISC 191,25 10 71,87 14 119,38
15 Joonsoo Kim Los Angeles FSC 177,03 15 60,13 15 116,90
WD Emmanuel Savary DNS

Solistki (S)[edytuj | edytuj kod]

Poz. Zawodniczka Klub Nota łączna[3] SP FS
1 Alysa Liu St, Moritz ISC 235,52 2 75,40 1 160,12
2 Mariah Bell Rocky Mountain FSC 225,21 3 73,22 2 151,99
3 Bradie Tennell Skokie Valley FSC 220,86 1 78,96 3 141,90
4 Karen Chen Peninsula SC 193,65 5 70,41 4 123,24
5 Amber Glenn Dallas FSC 186,57 4 73,16 9 113,42
6 Starr Andrews Los Angeles FSC 181,78 7 65,86 6 115,92
7 Sierra Venetta SC of San Francisco 176,37 11 57,98 5 118,39
8 Courtney Hicks All Year FSC 175,28 9 60,25 7 115,03
9 Gabriella Izzo Academy at Mitchell Johansson Method 174,41 6 65,94 11 108,47
10 Rena Ikenishi SC of New York 171,81 12 57,47 8 114,34
11 Maxine Marie Bautista DuPage FSC 171,46 10 59,47 10 111,99
12 Gracie Gold Ice Works SC 161,75 13 54,51 12 107,24
13 Emily Zhang Richmond FSC 158,36 15 52,48 13 105,88
14 Paige Rydberg Broadmoor SC 150,12 8 60,82 16 89,30
15 Sarah Jung Columbia FSC (MD) 149,38 17 51,09 14 98,29
16 Alex Evans Los Angeles FSC 142,70 14 53,53 17 89,17
17 Caitlin Ha Glacier Falls FSC 139,37 16 51,48 18 87,89
18 Alyssa Rich Dallas FSC 138,54 18 45,25 15 93,29
WD Emilia Murdock DNS
WD Hanna Harrell DNS
WD Ting Cui DNS

Pary sportowe (S)[edytuj | edytuj kod]

Poz. Zawodnicy Klub Nota łączna[4] SP FS
1 Alexa Knierim / Chris Knierim DuPage FSC / Broadmoor SC 216.15 1 77.06 2 139.09
2 Jessica Calalang / Brian Johnson DuPage FSC / Detroit SC 213,57 3 68,86 1 146,01
3 Tarah Kayne / Danny O'Shea Broadmoor SC / SC of New York 204,07 2 70,35 3 133,72
4 Ashley Cain-Gribble / Timothy LeDuc SC of New York / Los Angeles FSC 197,12 4 67,56 4 128,26
5 Haven Denney / Brandon Frazier SC of New York / All Year FSC 186,25 6 61,33 5 124,92
6 Audrey Lu / Misha Mitrofanov Dallas FSC / Dallas FSC 181,49 5 65,06 6 116,43
7 Olivia Serafini / Mervin Tran SC of New York / SC of New York 171,21 7 61,08 7 110,13
8 Jessica Pfund / Joshua Santillan Southwest Florida FSC / All Year FSC 165,93 8 58,48 8 107,45
9 Nica Digerness / Danny Neudecker Broadmoor SC / Seattle SC 164,12 9 57,95 9 106,17
10 Laiken Lockley / Keenan Prochnow DuPage FSC / DuPage FSC 147,07 12 50,86 10 96,21
11 Maria Mokhova / Ivan Mokhov Chelsea FSC / Chelsea FSC 143,29 11 51,50 11 91,79
12 Allison Timlen / Justin Highgate-Brutman Columbia FSC (MD) / St, Clair Shores FSC 135,10 10 55,60 12 79,50
WD Emily Chan / Spencer Howe DNS

Pary taneczne (S)[edytuj | edytuj kod]

Poz. Zawodnicy Klub Nota łączna[5] RD FD
1 Madison Chock / Evan Bates All Year FSC / Ann Arbor FSC 221,86 1 87,63 1 134,23
2 Madison Hubbell / Zachary Donohue Lansing SC / Lansing SC 217,19 2 86,31 2 130,88
3 Kaitlin Hawayek / Jean-Luc Baker Detroit SC / Seattle SC 201,16 3 82,59 3 118,57
4 Christina Carreira / Anthony Ponomarenko SC of New York / SC of San Francisco 194,16 4 78,02 4 116,14
5 Caroline Green / Michael Parsons Pavilion SC of Cleveland Heights / Washington FSC 180,25 5 77,42 5 102,83
6 Lorraine McNamara / Quinn Carpenter Peninsula SC / Washington FSC 173,67 6 75,79 6 97,88
7 Eva Pate / Logan Bye Strongsville SC / SC of New York 155,82 7 60,07 7 95,75
8 Livvy Shilling / Alexander Petrov Columbus FSC / Hershey FSC 133,93 8 56,24 8 77,69
9 Bailey Melton / Ryan O'Donnell Broadmoor SC / SC of Houston 96,02 9 39,47 9 56,55

Przypisy[edytuj | edytuj kod]

  1. Schedule (ang.). ncskate2020.com. [dostęp 2019-11-27]. [zarchiwizowane z tego adresu (2019-11-27)].
  2. 2020 Toyota U.S. Figure Skating Championships – Championship Men (ang.). U.S. Figure Skating. [dostęp 2020-01-27].
  3. 2020 Toyota U.S. Figure Skating Championships – Championship Ladies (ang.). U.S. Figure Skating. [dostęp 2020-01-26]. [zarchiwizowane z tego adresu (2020-01-26)].
  4. 2020 Toyota U.S. Figure Skating Championships – Championship Pairs (ang.). U.S. Figure Skating. [dostęp 2020-01-26]. [zarchiwizowane z tego adresu (2020-01-26)].
  5. 2020 Toyota U.S. Figure Skating Championships – Championship Dance (ang.). U.S. Figure Skating. [dostęp 2020-01-26]. [zarchiwizowane z tego adresu (2020-01-26)].

Bibliografia[edytuj | edytuj kod]